Laserowe Love: Exploding box pre fotografa

12/30/2018 11:07:00 AM

Vianočné darčeky sú rozdané a ja by som vám dnes rada ukázala môj ručne vyrobený darček pre tata. Vytvorila som preňho exploding box na peniaze, aby si kúpil niečo, po čom túži, napríklad nejakú knižku. Je profesionálny fotograf a zbožňuje všetko týkajúce sa fotoaparátov a fotografovania, takže táto darčeková krabička bola skvelým spôsobom, ako mu darovať peniaze. :)



Christmas presents are given away and I'd like to show you my handmade gift for my dad. I created a photo exploding box because I wanted to give him some money (for example for a book) for Christmas. He's a professional photographer and he loves everything related to camera and photo equipment. So this exploding box is a gorgeous way to give some cash to him.


Mám pre vás aj fotonávod na výrobu 3D vintage fotoaparátu a základu na exploding box.
Tak poďme na to. :)

I have a tutorial for creating a 3D camera and a base for exploding box for you. 
So let's start :)


3D vintage fotoaparát
Krok 1: Rozbaľte balenie lepenkových výrezov 3D fotoaparátu a pripravte si lepidlo a orezávací nožík. Rozoberte všetky časti fotoparátu z lepenkového základu pomocou nožíka.

3D camera
Step 1: Unpackage a 3D camera chipboard set and prepare a glue and a cutting knife. Then pull apart every part of the camera from chipboard base using a cutting knife.


Krok 2: Túto veľkú kopu lepenkových výrezov rozdeľte do 5 kôpok.

Step 2: Split this big set of chipboard parts into 5 smaller sets.






Krok 3: Jednotlivé lepenkové výrezy v kôpkach začnite zlepovať dokopy, ako vidíte na mojich fotografiách.

Step 3: Start to glue chipboard parts from each set together - as you can see in my pictures. 





Krok 4: Všetky kôpky výrezov sú teraz zlepené a vyskladané do častí fotoaparátu. A teraz ich navzájom zlepíme a vyskladáme finálny fotoaparát.

Step 4: Every single set of chipboard parts is folded and glued. Now fold and glue them all together according to the pictures.









Aaaaa je to hotové! 
Teraz si ideme vytvoriť exploding box.

Krok 1: Papiere si narežeme na tieto rozmery:
* 30,5x30,5cm - základ na exploding box
* 15,5x15,5cm - vrchnák na exploding box

Aaaand it's done!
Now we're going to create an exploding box.

Step 1: Cut the papers:
* 30,5x30,5cm - base for exploding box
*15,5x15,5cm - cover of exploding box


Krok 2: Preryhujte papier (30,5x30,5cm) na 4" a 8" na ryhovacej podložke. Potom papier otočte smerom doľava a urobte to isté.

Step 2: Score the paper (30,5x30,5cm) at 4" a 8" on the scoring board. Then turn it around and do the same.


Krok 3: Preryhujte papier (15,5x15,5cm) na 1" na ryhovacej podložke. Potom ho otočte doľava a urobte to isté a tento postup opakuje ešte 2x.

Step 3: Score the paper (15,5x15,5cm) at 1" on the scoring board. Then turn it around and do the same, then turn it around and do the same and again turn it around and do the same.

Krok 4: Zo základu na exploding box vyrežte rohové štvorce. Budú skvelé na zdobenie a vrstvenie, avšak ja som ich už pri tomto projekte nepoužila.

Step 4: Cut off the corner squares of exploding box. They'll be great for decorating (but I didn't use them anymore in this project).


Krok 5: Základ na exploding box aj vrchnák boxu poprehýbajte v ryhách a zafixujte to knihárskou kosťou. Potom vytvorte 3D vrchnák boxu podľa obrázkov.

Step 5: Bend the papers (base for exploding box and cover of exploding box) over with bookbinding bone according to the scoring lines. Then create the 3D cover of exploding box as you can see in the pictures.



Krok 6: Vezmite si ďalší hodiaci sa scrapbookový papier zo sady Vintage Gentelman od Laserowe Love a narežte si štvorce (9,5x9,5cm), kruhy (na vrstvenie) a trojuholníky (na vrecká). Taktiež si vystrihnite obrázky z kolekcie, ktorými ozdobíte box.

Step 6: Cut another scrapbook paper in squares (9,5x9,5cm), rounds (for layering) and triangles (for pockets). Choose matching pictures from the collection and cut them too.


Krok 7: Ozdobujte, lepte, narežte si papierové ozdôbky na Big Shote, embossujte a vrstvite.

Step 7: Decorate, glue, cut some paper embellishments on Big Shot, emboss and do the layering.


Aaaaaa box je hotový!  Je to skvelý darček pre fotografa, však? Môj tato bol nadšený. :)

Aaaaand box is done! What a great gift for a photographer! My father was very happy. :)










Použila som: / I used:
Materiál od Laserowe Love nájdete v slovenskom e-shope www.organizatorka.sk :)







Chcela by som vám týmto popriať šťastný nový rok 2019. Nech je plný šťastia, zdravia, lásky, úspechov ... a samozrejme scrapbookingu. ;)

I'd like to wish you happy new year 2019! Let it be full of happiness, health, love, success and ...  of course .... scrapbooking ;)

You Might Also Like

2 komentárov