The Cinch - skvelý pomocník pri tvorbe

10/17/2017 05:52:00 PM

Zoznámte sa s Cinchom - fantastickým pomocníkom pri tvorbe zápisníkov, albumov, kalendárov či iných projektov, kde potrebujete profesionálnu väzbu, od výrobcu značky We R Memory Keepers. Dieruje a viaže - to sú jeho najlepšie a najzákladnejšie vlastnosti, vďaka ktorým ho milujú scraperky na celom svete a zamilujete si ho aj vy ;)


Je praktickej veľkosti (cca 20x30 cm) a z každej strany má šikovný detail, vďaka ktorému nám pomôže od dierovania menších či väčších listov, cez navlečenia strán na špirálu až po pevné zviazanie projektu.


Na boku má úchyt, ktorý drží páku. Keď chceme začať na Cinchi pracovať, treba tento úchyt dať dole a páka sa zdvihne.



Počet dierok, ktoré chceme vyrezať, si nastavíme pomocou týchto cuplíkov. Aby sa nestalo, že sa nám vyreže poldierka, tak jednoducho cuplík povytiahneme a stroj nám danú dierku nevyreže. Sami sa rozhodujeme koľko dierok si vyrežeme a na akých miestachKeď to máme nastavené, tak len vložíme papier či kartón a páku potlačíme smerom dole. 
Cinch zvládne vyrezať až 20 listov papiera. Klasický kancelársky papier má gramáž 80, takže ak budete rezať hrubú lepenku či kartón, prepočítajte si dopredu či to stroj zvládne. Ale z mojich skúseností zvládne krásne predierovať aj hrubú papierovú lepenku, ktorá je asi to najhrubšie, čo by ste chceli dierovať.
Príklad nastavenia dierok: Môžete si na zápisníku A5 vyrezať 8 dierok v strede alebo 4 dierky v hornej časti zápisníka a 4 dierky v dolnej časti zápisníka. Je to len na vás, ako sa vám to páči a ako sa vám to zdá najpraktickejšie.  


Ak potrebujeme vyrezať dierky na projekte vo formáte väčšom ako 17 cm, tak si povytiahneme pravítko. Ak chceme dierovať viac dierok a potrebujeme to urobiť na dvakrát, tak prvýkrát si predierujeme klasicky a druhýkrát si už musíme projekt prichytiť malým úchytom na bočnej strane. Tento krok je najlepšie pozrieť si vo videu :)


Táto časť Cinchu je skvelá na zavesenie špirály, na ktorú postupne vešiame jednotlivé listy projektu. A keď je celý projekt navlečený na špirále, posúvame sa k zadnej časti stroja.


Tu si špirálu stlačíme na takú veľkosť, aká je potrebná, aby nás projekt bol pevne zviazaný a listy z neho nevypadávali. 


Gombíkom, kde je ten smajlík, sa nastavuje hrúbka špirály, aby stroj vedel, pokiaľ má ísť a špirálu stlačiť. Stlačením a točením gombíka si to nastavíte. 


Potom vložíte projekt natočený na špirále do toho čierneho priestoru a potlačíte páku smerom dole (tú istú páku, ktorú potláčame aj pri dierovaní). Stroj vám väzbu pevne a šikovne spojí.


Špirály rôznych hrúbok vhodné na používanie k Cinchu, si môžete zakúpiť pod rovnakou značkou. 
Stroj Cinch ako aj špirály si môžete zakúpiť v e-shope www.organizatorka.sk. Aby ste to nemuseli hľadať, stačí kliknúť SEM a Cinch s príslušenstvom tam budete mať :)
Ak chcete vidieť Cinch v akcii, pozrite si tento parádny videnávod na mini album priamo od značky We R Memory Keepers, kde uvidíte všetky kroky, ktoré som vám spomenula :)


Môj prvý projekt zviazaný pomocou Cinchu je zápisník vo formáte A5 v provensálskom štýle. 



Nakoľko som zásobená fantastickou kolekciou Provence Aquarius od UHK Gallery a papierovými stavebnicami a obrázkami od Studio Light, tak som neváhala a dala ich dokopy. Neraz sa mi spojenie týchto dvoch značiek osvedčilo a keď to doplním lepenkáčmi od Wycinanka a ďalšími drobnými ozdôbkami (flitre, perličky, pom-pomová reťaz, svorka, kovová ozdoba, šnúrky, bavlnená stužka s vtáčikmi), tak je to fantastická partia. 





Všetok materiál (okrem saténovej stužky a čipiek) je opäť od www.organizatorka.sk. Vždy tam nájdem to, čo potrebujem a čo sa mi páči, a pravidelne aj samé úžasné novinky ;)


Za mňa môžem Cinch odporučiť všetkými desiatimi, lebo práca s ním je naozaj šikovná a výsledok profesionálny. Bola som očarená, lebo predtým som sa na zápisníkoch oveľa viac namakala manuálnym dierovaním (jedna dierka po druhej na každom liste), takže si predstavte, ako dlho mi to trvalo a koľko som sa namáhala :) Tu som celý zápisník predierovala len asi na 5x jedným stlačením páky, takže som sama neverila, aké to môže byť rýchle a "bezbolestné" :D Tým pádom sa mi doba výroby zápisníka skrátila. A viac som sa povenovala návrhu grafiky vnútorných listov a ich tlači, čo bola pre mňa novinka, ktorú som už dlho plánovala. Tie som však neodfotila, možno inokedy ;) Tento zápisník berte ako prvú skúšku, kedy som sa s Cinchom zoznamovala, takže ďalšie projekty už budú lepšie. 
Majte sa krásne a využite chladné jesenné večery na relaxačné tvorenie s papierom. A pomaly premýšľajte, čo budete chcieť od Ježiška na Vianoce ;)
Kristína

You Might Also Like

1 komentárov

  1. kristinka skvely clanok. dakuje za uzitocne informacie, ktore pomozu pri rozhodovani sa o kupe. a nadherny zapisnik ako stale :-) ♥

    OdpovedaťOdstrániť