Wycinanka: Inspiration in Harry Potter's theme

3/23/2016 08:08:00 PM

Musím sa priznať, že som veľký potterovský maniak. A preto mi veľa vecí v bežnom živote asociuje práve Harryho Pottera a detaily z kníh či filmov. To sa stalo aj keď som obdržala balík s materiálom od Wycinanka, respektíve keď som si obzerala kolekciu lepenkových a preglejkových výrezov s názvom CHAMPION. Našla som tam 3D pohár, ktorý mi pripomenul víťazný pohár v Trojčarodejníckom turnaji (poznáte to zo štvrtej knihy Harry Potter a Ohnivá čaša). A presne kvôli nemu som vytvorila celý tento magický projekt. Trocha šialené, však? Pohár si nakoniec všimnete určite ako posledný, ale presne ten ma nakopol k tejto tvorbe ;)

Je to vlastne exploding box (krabička), ktorá obsahuje množstvo drobností a detailov z čarodejníckeho sveta. Ladila som ho do hnedo-čierna. Niektoré ozdoby som vytvorila sama (klobúk, učebnica elixírov, prútik) a niektoré som vybrala spomedzi materiálu od Wycinanka a Organizatorka.




Na obale nesmel chýbať triediaci klobúk, učebnica elixírov, prútik, hodiny, sviečka, pierko, kameň mudrcov, poštová obálka, starožitný kľúč, kúsok obhoreného pergamenu a iné drobnosti ;)







Kto spoznal detaily Trojčarodejníckeho turnaja na fotografii? Je tam dračie vajce z prvej úlohy, morské riasy a mušle z druhej úlohy a pohár z tretej úlohy. A samozrejme číslo tri, aj keď čarodejníci boli nakoniec štyria :D 


Využila som ďalšie symboly: vtáčik v klietke (Fénix), knižnica (Hermionine obľúbené miesto), brko, kľúče, Paroháč (Harryho otec), Felix Felicis (tekuté šťastie), sova a obálka (listy sa tam posielali ako na bežiacom páse).
Nemohla som odolať a nevyťukať na svojom písacom stroji obľúbené citáty z Harryho Pottera. Múdre ako sám veľký Dumbledore :)




 Zopár detailov z prvej časti Harryho Pottera zdobí túto časť exploding boxu: Harryho okuliare, Hagridov dáždnik, sova Hedviga, Rokfort, čarodejnícky klobúk, profesorka McGonagallová (mačka), hviezda (symbolizuje noc) a popísaný pergamen.


Wycinanke sa môj projekt tiež veľmi páčil, a preto ste ho mohli vidieť na ich FB stránke a tiež na ich blogu v tomto príspevku ;)

Magický večer vám praje Kristína

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Kristínka, toto je neskutečná nádhera! Umím si představit ty hodiny práce, ale je vidět, že je to dělané s láskou a nesmírným citem! Moc by mě zajímalo ke komu takový úžasný dárek poputuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, Miška! Veru, bola to výzva. Keď som začala tvoriť, neverila som, že bude takýto pekný výsledok, aj keď sa dá ten projekt ešte viac vyšperkovať samozrejme :) HP je moja srdcovka a určite to nie je posledný výtvor v tejto tematike :P Miška, box bol robený len pre Wycinanku ako inšpirácia, ale možno ho dám aj na predaj, lebo veľa HP fanúšikov nemám v okolí, takmer nikoho, aby som ho podarovala. A ešte by to mal byť aj človek, ktorý ocení ručnú tvorbu. Takže buď si ho nechám alebo dám na predaj, aby sa dostal k niekomu, koho naozaj poteší :)

      Odstrániť