Vianočné a zimné trendy v scrapbookingu

11/15/2017 05:34:00 PM

Ahojte!
Na blogu Vintage Crafting pred pár dňami vyšiel môj najnovší príspevok na tému Zimné a vianočné trendy v scrapbookingu. Dávala som ho dokopy niekoľko hodín a každá jedna inšpirácia je z mojej dielne, takže verím, že sa vám článok bude páčiť a že si tam nájdete veľa nápadov do svojej tvorby :) Pripravte si voňavý čajík, lebo tu bude obzerania a klikania, ako ešte asi v žiadnom príspevku :D



PAPIEROVÉ STAVEBNICE A OBRÁZKY
Vianočné papierové stavebnice a obrázky sú fantastickým materiálom pri tvorení pohľadníc, zápisníkov, december daily albumov či dokonca interiérových venčekov. Svojimi krásnymi tematikami ozvláštnia každý každulinký projekt a perfektne spolu navzájom ladia. Keď sa doplnia lepenkovými výrezmi a ďalšími ozdobami, vyčaria jedinečné variácie. Veeeľmi obľúbená je tematika zvierat a výrobca papierových stavebníc to vie, takže ju aktuálne nájdete vo vačšine stavebníc a obrázkov (zvieratkovské pohľadnicové inšpirácie od Daniely nájdete tu).




FALOŠNÝ SNEH
Zimné aj vianočné projekty skvelo doplní sneh. Nie ten živý, ale taký falošný vytvorený pre scrapbooking, ktorý viete naozaj jednoducho vytvoriť pomocou snehového pera alebo bieleho gessa (v tomto prípade sa dá pekne naniesť na projekt so špajdlou). Verte mi, vyzerá ako živý. Uvidíte ho hneď na niekoľkých projektoch v tomto príspevku.



MINIMALIZMUS
V zimnom a vianočnom tvorení je vždy miesto aj pre minimalizmus. Docielite ho použitím minima ozdôbok, ale zato ich efektným využitím. Pri týchto mojich jelenčekových pohľadniciach som pracovala so scrapbookovým papierom, perleťovým papierom, washi páskamiBig Shotom s vyrezávacou šablónou jelenčeka, dvojfarebnou šnúrkou, rolničkami, perličkami a lepenkovými ozdobami.


SKLADACIE POHĽADNICE
Skladacie 3D pohľadnice ako napr. easel card, pop-up card (na Vianočnom papierovom maratóne sa naučíte tvoriť jednu originálnu, pozrite sa sem), dioramatická pohľadnica (učili sme sa ju tvoriť na Októbrovom papierovom maratóne) a iné druhy týchto zaujímavých pohľadníc skvelo ozvláštnia vašu tvorbu a obdarovaných potešia dvojnásobne.



PAPIERE S LESKLÝMI MOTÍVMI (FOIL)
Papiere s lesklými motívmi sú ako stvorené na vianočné tvorenie. Ja ich mám z vianočnej papierovej stavebnice, kde sú lesklými elementmi ozdobené aj obrázky a nápisy. Spoznáte ich podľa toho, že je na obale stavebnice napísané FOIL (ako napr. táto). Projekty vytvorené s ich využitím sa lesknú a žiaria.



JEDINEČNÉ VIANOČNÉ OZDOBY
V tomto období je výber ozdôbok s vianočnou tematikou naozaj obrovský a nedá sa to nevyužiť. Vianočné rolničky, vianočné svetielka, pom-pom bambuľky, dekoračné vetvičky, buttonky vo vianočných motívoch, vianočné lepenkáče a iné ozdoby vytvoria tú pravú vianočnú atmosféru.

  




OZDOBNÉ PAPIEROVÉ DEKORÁCIE
Interiér sa dá ozdobiť rôznymi spôsobmi a papier je šikovný pomocník pri jeho zveľaďovaní. Taký 3D rámik (tzv. shadow box), ktorý som dievčatá naučila tvoriť na Októbrovom papierovom maratóne, vyzerá krásne po doplnení citátu či fotografie. Následne sa pridajú lepenkové výrezy, flitretekuté enamelky a samolepiace perličky, a dekorácia na zavesenie či postavenie na poličku je hotová. Ďalej tu máme rôzne skladané 3D hviezdy a vločky či skladanú papierovú visiacu guľu - pri nich treba trocha cvik, ale výsledok stojí za to! A stolovanie tiež nemusí byť nudné ;)




OZDOBENÉ POLOTOVARY
Ozdobiť si môžete aj polotovary, drevené a kartónové krabičky, sklené dózy (na čaj alebo perníky), stojany či dokonca plátky dreva. Ja som tak nadekorovala scrapbookovým materiálom stojan na servítky, závesnú vtáčiu búdku i drevené plátky. Aj z "ničoho" sa dá vytvoriť závesná vianočná ozdoba a stojan na kahanček, stačí mať doma scrapbookový papier, obrázky, lepenkové ozdoby, farebné šnúrky a rôzne ďalšie druhy drobných ozdôb. A nezabudnite, že krásne ukážu na projektoch žalude, šišky a škorica, ktoré týmto pádom skvelo zrecyklujete.






RUČNE VYROBENÉ OBALY NA POUKAZY A PENIAZE
Žiadna tvorivá žena neodovzdáva lístky do divadla, poukaz na pobyt či finančnú hotovosť v obyčajnej obálke, pretože má hneď niekoľko možností na ich skrytie v ručne vytvorenom a ozdobenom obale. Možností je veľa, napr. handmade obálka vytvorená pomocou ryhovacej podložky a ozdobená už vyššie spomínanou papierovou stavebnicou a ďalším scrapbookovým materiálom, ďalej papierová peňaženka (dievčatá, ktoré sa zúčastnili Októbrového maratónu vedia, čo myslím)pohľadnico-obálka a veľmi obľúbený exploding box vytvorený pomocou polotovaru alebo ryhovacej podložky.


  

MENOVKY NA DARČEKY
Pri menovkách na darčeky sa dá úžasne zabaviť. Možete ich urobiť hneď niekoľko typov a stále je čo vymýšľať. Na ich výrobu potrebujete scrapbookový papier, hárky s obrázkami, farebné šnúrky, Big Shot s vyrezávacími šablónami a drobné ozdoby.



DARČEKOVÉ TAŠTIČKY, KRABIČKY A ADVENTNÉ KALENDÁRE
Balenie vianočných darčekov sa dá tiež poňať rôznymi spôsobmi. Balenie závisí od veľkosti darčeka - na drobné darčeky je skvelá minikrabička, darčeková krabička či exploding box a na väčšie darčeky zase darčeková taška vytvorená z polotovaru alebo pomocou ryhovacej podložky na taštičkyŠikovný nápad je tiež zakúpenie bieleho alebo hnedého baliaceho papiera a ten napečiatkovať (s pomocou pečiatok a pečiatkovacích podušiek) rôznymi vianočnými motívmi a potom doň zabaliť darček - je to vlastne originálny baliaci papier.
Ak plánujete tvoriť adventné kalendáre na drobné sladkosti, pozrite sa na parádny Timonin fotopostup a Maťkin videonávod v Dámskom klube. Alebo si ozdobte takýto polotovar, ak máte času pomenej.

  

Pri tvorení nezabudnite na doležitý LEPIACI MATERIÁL: PVA lepidlo, obojstrannú lepiacu pásku, lepidlo v pere (perfektné na lepenie papierových a lepenkových výrezov) a samolepiace vankúšiky pre 3D efekt.
V e-shope je vytvorená kategória TVORÍME NA VIANOCE, kde nájdete všetok vianočný materiál na jednom mieste, tak si tam neváhajte kliknúť. Nájdete tam aj pečiatky s obrázkami a nápismi, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou tvorenia a mohli ste si ich všimnúť hneď na niekoľkých fotografiách mojich projektov v dnešnom príspevku :) A stále je na blogu Vintage Crafting zadarmo na stiahnutie naše originálne digitálne razítko, ktoré pre nás a naše čitateľky exkluzívne vytvorila Soňka.


Ak máte 2. decembra čas a chuť tvoriť, pridajte sa k nám na VIANOČNOM PAPIEROVOM MARATÓNE, kde sa naučíte vytvoriť hneď niekoľko papierových projektov (vianočnú pop-up kartu, vianočnú pohľadnicu, 3D papierovú hviezdu a romanticko-botanický mini album) :)
Verím, že som vám dnes ponúkla kopec nápadov na vaše zimné + vianočné tvorenie a budete ich "musieť" vyskúšať aj vy.  Mnoho ďalších nájdete na blogu Vintage Crafting v tejto kategórii. Tak nech vám to dobre scrapbookuje! ;)
Kristína

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Kristínka,dlho som tu nebola a neviem sa vynadívať,nádherné všetko čo spod tvojich šikovných rúk vyjde. Náááádhera ;-)

    OdpovedaťOdstrániť