DIY Skladaný papierový stromček

11/01/2017 08:17:00 PM

Bola by škoda nevyužiť dnešný sviatočný deň na trocha papierovania, a preto som pre vás pripravila jednoduchý a rýchly fotonávod na skladaný papierový stromček. Môžete ním ozdobiť ten živý stromček, scrapbookové projekty alebo si ho zavesiť ako dekoráciu do interiéru :)
K tomuto nápadu som sa dostala na Pintereste a nafotila som vám vlastný (o kúsoček odlišný) fotonávod, aby ste si rovnaký stromček mohli doma šikovne vyrobiť aj vy :)

Je to rýchla tvorba bez lepenia a zbytočného meriania. Budete potrebovať len:
* ihlu

POSTUP:
1. Vyrežeme/nastriháme si kruhy rôznych veľkostí. Na jeden stromček bude treba asi 4 ks, podľa toho, koľko "poschodí" mu chceme urobiť.


2. Pomocou knihárskej kosti preryhujeme stromček 3 razy na polovicu, ale vždy iným smerom - obrázok vám napovie. 

A prečo knihárskou kosťou a nestačí len ručne? Lebo kosť nám to napevno preryhuje bez nedokonalosťí a s krásnou ryhou, ktorá bude držať tvar. Ja na kosť nedám dopustiť a pri mojom tvorení je neustále používaná :)


Preryhovaný a podľa rýh vyskladaný kruh vyzerá takto.


3. Všetky kruhy preryhujeme a naskladáme rovnakým spôsobom.


4. Nakoľko stromček nechceme lepiť a chceme, aby bol visiaci, tak si vezmeme bakers twine šnúrku a navlečieme ju na ihlu. 
Ideme od najväčšieho kruhu k najmenšiemu a postupujeme tak, že ihlou prevlečieme šnúrku (dvojmo) cez stred kruhu a potom naň napojíme hneď ďalší kruh.



Pri ich napájaní ich môžeme takto vyskladať, aby pekne zapadali do seba.


Takto to vyzerá, keď máme všetky kruhy na seba ponapájané pomocou šnúrky.


5. Oba konce šnúrok odstrihneme. Jednotlivé "poschodia" stromčeka poposúvame tak, aby to pekne ukázalo a na oboch koncoch šnúrky urobíme uzol. 


Na vrchu stromčeka ho urobíme tak, aby tam bol priestor na zavesenie.


Na spodku stromčeka nemusíme nechávať zbytočnú rezervu. Stromček bude pohyblivý a zároveň bude držať tvar - nebude medzi poschodiami zbytočne veľa priestoru. 


Hotovo! Stromček je vyskladaný, spojený a môže sa zavesiť. Bez lepenia, merania či veľkého premýšľania ;)
Stromček si môžete ozdobiť a skrášliť podľa vašej chuti.


Príjemnú zábavu pri vianočnom tvorení vám praje
Kristína

You Might Also Like

0 komentárov