Vintage Crafting: Vianočné handmade darčeky

12/15/2016 07:30:00 PM

Keď pravidelne tvoríte a máte už čo to za sebou, uvedomíte si, že viete urobiť mnoho darčekov k Vianociam od základov samé. Už si len nájsť čas, rozhodnúť sa, aké výrobky vytvoríte, objednať úžasný materiál a ide sa na to. Ja som pre vás pripravila príspevok s inšpiráciami, ktorý nájdete aj na blogu Vintage Crafting ;)

Vianočné ozdoby na stromček môžete dať blízkym predčasne alebo aj pod stromček, aby si ich naň hneď povešali a kochali sa nimi. Na ďalšie Vianoce to budú prvé ozdoby, ktoré budú rozvešané na stromčeku, za to vám ručím. Prešívané kruhy vyrežete pomocou Big Shotu a vyrezávacích šablón, taktiež aj jelenčeka, a potom už len zdobíte podľa vášho vkusu. Stužky, šnúrky, bambuľková reťaz, perličky, flitre a papierové vločky nesmú chýbať :)





Ručne robeným darčekom musí robiť spoločnosť aj vianočná pohľadnica s milým veršíkom. A keď ju vytvoríte s pomocou papierov značky UHK Gallery, vintage obrázkov z vianočnej papierovej stavebnice, lepenkových výrezov od Wycinanka a žiarivých flitrov, tak nebude mať chybu! ;)



Túto 3D hviezdu ma naučila vyrobiť Maťka na poslednom papierovom maratóne a je to úplne skvelá dekorácia. Pár v rôznych veľkostiach som ich urobila do práce na ozdobu, niekoľko desiatok mamine do práce na zavesenie na ich obrovský vianočný stromček a pár ich tvorím ako závesnú dekoráciu pre mojich blízkych. Stačí ju vyrobiť z krásneho papiera, dierovačom predierovať v jednom cípe, previazať šnúrkou a saténovou stužkou. Na šnúrku ešte zaveste drevenú vločku, rolničku a je to hotovo. A nezabudnite doplniť aj šípku s inovaťou, ktorá zimnú tematiku tejto dekorácie ešte viac podčiarkne.



Lapač snov, kto by mu odolal? Teraz sú všade, ale určite existuje medzi kamoškami taká, ktorá lapač snov doma nemá a pri tomto jej až srdce zaplesá. Wycinanka myslí na všetko, takže si stačí zadovážiť preglejkový základ od tejto značky, stužky, dvojfarebné šnúrky, kvietky, lepenkových vtáčikov, pierka, drobné ozdôbky a originálny lapač snov je na svete. Rovnako ako ja pri ňom naisto využijete raznice (ak máte Big Shot, tak aj vyrezávacie šablóny) na vyrezanie napr. motýlikov.







Od tých jednoduchších projektov teraz prejdeme ku komplikovanejšiemu. Jeho výroba trvá minimálne 6 hodín (rátala som to :D), ale výsledok stojí za to a takýto darček sa bude možno aj dediť! O čom hovorím? O jedinečnom receptári. Na jeho výrobu treba viac materiálu, pretože je bohato zdobený zvonka i zvnútra. Vovnútri má okrem zápisníkovej výplne aj zdobené predelovacie listy na rôzne druhy receptov (polievky, hlavné jedlá, múčniky, šaláty, kokteily a iné). Takže suma sumárum, na jeho výrobu potrebujeme lepenku, scrapbookové papiere, stužky a čipky, šnúrky, kvietky, lepenkové výrezy, zápisníkovú výplň, knihárske krúžky, papiere vyššej gramáže, papierovú rozetku, samolepiace perličky. A ako pomôcky sa nám hodia raznice a Big Shot spolu s vyrezávacími šablónami. A ja tiež veľmi oceňujem môj šijací stroj 🙂

Na ukážku mám hneď 2 receptáre.









Keď už máte darčeky hotové, treba ich do niečoho aj zabaliť. A darčeková taška je naozaj univerzálna, lebo sa do nej vojde hneď niekoľko darov. Ako bonus ju tiež môžete ozdobiť, napríklad takouto milou čižmičkovo-jelenčekovo-vločkovou girlandou. Opäť nám veľmi pomôžu raznice a Big Shot s vianočnými vyrezávacími šablónami. Ďalej sa vám zíde polotovar darčekovej tašky, drevené ozdoby, lepenkové ozdoby, flitre, štipčeky, stužky, čipky, perličky alebo kamienky, tekuté enamelky, veľká papierová rozetka a šnúrka.

Ak Big Shot nemáte doma, tak si ho určite vypýtajte k Vianociam. Doma síce nebude tak pravidelne upratané, ale budete mať zábavku a váš partner vás bez širokého úsmevu viac neuvidí. Tento nápad na darček rovnako ako aj iné nájdete v kategórii  Tipy na vianočné darčeky u organizatorka.sk. Ešte stíhajú prísť do Vianoc 😉






Máme ešte 8 dní do Vianoc a verte či nie, stále nemám všetko vyrobené. Takže sa s vami lúčim a idem pokračovať v tvorbe ďalších handmade darčekov. ;)
Kristína

You Might Also Like

0 komentárov